Dieta “de masă 10” — destinația și caracteristicile

Caracteristici dieta de masă 10
Produse recomandate:
Produse interzise:

Persoanele care suferă de boli ale vaselor de sânge și a inimii, probleme circulatorii, hipertensiune și reumatism, medicii de obicei prescrie terapeutică dieta, cu numele de “masa de 10”. Selectate special alimente, normalizeaza metabolismul, amelioreaza umflarea, ajută în lupta cu , oboseală și tulburări de ritm cardiac. Respectarea dieta “de masă 10” facilitează funcționarea sistemului cardiovascular, reduce sarcina asupra rinichilor, contribuie la consolidarea muschiului inimii și de a îmbunătăți digestia.
Caracteristici dieta de masă 10

O mare parte din dieta dietetice de pe desktop 10 este compus din carbohidrati (dar nu de zahăr și făină de produse), în noapte le este recomandat să consume până la 400 de grame, urmate de proteine, norma zilnică de care variază de la 90 la 105 grame și pe ultimul loc sunt grăsimi. În acest caz valoarea energetică a întregului consumate pe zi de alimente nu trebuie să depășească 2600 de calorii.

cea de-a zecea meniu de dieta de 10 semnificativ limitat de sare, se poate consuma până la 5 grame pe zi, iar în caz de puternice edem, ea nu este exclus din dieta. În plus, sunt impuse restricții la consumul de lichide, suma totală, inclusiv jeleu, supe etc. nu trebuie să depășească 1,2 litri pe zi, și, de asemenea, alimente care conțin colesterol și furaj grosier, rinichi și ficat, precum și stimularea sistemului nervos și provoacă flatulență. În paralel, este introdus în dieta de alimente bogate , lecitina, vitamine, alcaline compuși, magneziu, calciu și potasiu.

Curativă dieta 10 toate mesele recomandă sau se fierbe sau se fierbe sau gatiti pentru un cuplu. Prăjiți alimente este strict interzis, este permis de coacere, dar numai după o prealabilă fierbere. De fructe este recomandat să folosiți în stare proaspătă, legume supuse prelucrării termice. Preparate nevoie pentru a găti fără utilizarea de sare, dacă se dorește, produsele alimentare pot fi ușor adăugați puțină sare direct înainte de utilizare. Totodată, pentru a nu depăși o rată zilnică de sare este conștient de faptul că ea vine în multe produse, cum ar fi paine sau mezeluri.
Produse recomandate:

Carne slabă și păsări de curte, dar numai fără pieliță. În cantități limitate permis sau doctorat mezeluri de calitate superioare, nu mai mult de un ou pe zi, dar nu prăjită și nu fierte tari.tabelul 10
Tot felul de produse de panificație, în afară de brioșă și test, dar nu numai proaspete, acestea ar trebui să fie sau .